У столиці триває реставрація заповідника "Софія Київська" (ФОТО)

Які роботи ведуться зараз і до чого готуються, розповів міністр культури

У столиці триває реставрація Національного заповідника "Софія Київська". Відновлювальні роботи, які ведуться у межах всеукраїнської програми "Велика реставрація", днями перевірив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

У Національному заповіднику "Софія Київська" тривають роботи з відновлення інтер’єрів Консисторії. Наразі цей об’єкт облаштовують під адміністративні приміщення. Тут працюватимуть науковці та розмістять бібліотеку з читацькими залами.

За словами міністра культури Олександра Ткаченка, у заповіднику "Софія Київська" завершують реставрацію частини приміщень колишньої Хлібні. Цей об’єкт пристосують під виставкові зали. Відкриють його у серпні виставкою робіт галицького скульптора Пінзеля та його учнів, повідомив голова Мінкульту.

У будівлі колишньої Хлібні тривають роботи на даху. Також розпочали підготовчі роботи реставраційного ремонту відмостки Софійського собору. На території заповідника "Софія Київська" також проводять реконструкцію громадської інклюзивної вбиральні та розпочинають роботи щодо створення інклюзивного інформаційного центру.

Наступним етапом реконструкціє буде Дзвіниця Софійського собору. Стосовно цього об’єкту зараз завершують проєктно-кошторисну документацію та триває обстеження робочої групи. Роботи з реставрації планують почати найближчим часом. Також у Національному заповіднику "Софія Київська" готують до реставрації Бурсу.

Раніше в Офісі президента України розповіли, коли закінчиться ремонт на ділянці траси "Київ - Харків - Довжанський", яка з'єднує Київ і міжнародний аеропорт "Бориспіль". Оновлену дорогу обіцяють відкрити вкінці серпня. Трасу з Києва в аеропорт "Бориспіль" не ремонтували понад 17 років.

Читайте також про те, що в результаті затяжних дощів на ділянці автомобільної дороги "Київ - Одеса" стався зсув. Після надмірних опадів на 337 кілометрі біля села Троїцьке деформовано дорожнє покриття. Через це частково перекрили крайню праву смугу руху траси "Київ - Одеса".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися