У Києві триває реставрація Національного художнього музею (ФОТО)

У столиці відновлюють будівлю музею старожитностей та мистецтв

У Києві триває реставрація Національного художнього музею України. Як тривають відновлювальні роботи показали на сторінці всеукраїнської програми "Велике будівництво" у Facebook, передають "Коментарі".

Першу реставрацію в історії Національного художнього музею України розпочали у 2018 році. З кінця ХІХ століття музей вже ставав на реконструкцію з 1967 року по 1972 рік, проте ніколи не реставрувався до літа 2018 року.

Три роки тому у Національному художньому музеї України повідомляли, що реставрація розрахована на три етапи та проводитиметься поступово. У 2018 році була запланована реставрація даху, мармурових сходів та підлоги, а також переоснащення зони гостинності.

З 14 липня 2021 року через реставраційні роботи у Національному художньому музеї України зачинили експозицію на другому поверсі. Наразі тут триває реставрація будівлі музею старожитностей та мистецтв. Киянам та гостям столиці для огляду доступна лише експозиція на першому поверсі музею.

За даними Міністерства культури та інформаційної політики України, у Києві в рамках програми "Велика реставрація", окрім Національного художнього музею, планують відремонтувати Національний оперний театр, Києво-Могилянську академію, Будинок органної і камерної музики, Прибутковий будинок, Музичну академія імені Чайковського, а також об'єкти в Києво-Печерській Лаврі та заповіднику "Софія Київська".

Нагадаємо, у столиці триває реставрація Національного заповідника "Софія Київська". Відновлювальні роботи, які ведуться у межах всеукраїнської програми "Велика реставрація", днями перевірив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

У Національному заповіднику "Софія Київська" завершують реставрацію частини приміщень колишньої Хлібні. Цей об’єкт пристосують під виставкові зали. Відкриють його у серпні виставкою робіт галицького скульптора Пінзеля та його учнів. На території заповідника "Софія Київська" також проводять реконструкцію громадської інклюзивної вбиральні та розпочинають роботи щодо створення інклюзивного інформаційного центру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися