У Києві відбудеться музичний фестиваль: подробиці

На заході об’єднають українські ритми від давніх духовних співів до сучасної класики

У Києві до 30-річчя Незалежності України відбудеться музичний фестиваль під назвою "Ковчег Україна: 10 століть української музики". Про це розповів міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

На фестивалі об’єднають українські музичні ритми від давніх духовних співів до сучасної класики, зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. За його словами, на заході можна буде "почути минуле і майбутнє" української музики.

Головною диригенткою концерту виступить Оксана Линів. Це перша жінка на посаді головного диригента Опери та філармонійного оркестру в місті Ґрац. Засновниця та художня керівниця фестивалю LvivMozArt.

У фестивалі "Ковчег" візьмуть участь Святослав Вакарчук, Джамала, Аліна Паш, ДахаБраха, Сергій Жадан, а також молодіжний симфонічний оркестр України, хор "Дударик", солісти академічної музики та інший.

Відвідати фестиваль "Ковчег" запрошують всіх охочих. Безкоштовний концерт відбудеться на Михайлівській площі у Києві 22 серпня о 21:00. 

На урочисте святкування Дня Незалежності України в Києві очікують безпрецедентну кількість міжнародних гостей найвищого рівня. Це ускладнить київський трафік у ці дні кортежами, попередив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.  

За тиждень до Дня Незалежності України привезуть оригінал Конституції Пилипа Орлика. Пам’ятку українського права, написану понад 300 років тому, з 16 серпня зможуть побачити всі українці у Софійському соборі.

В Україні 22 серпня будуть вшановувати учасників бойових дій на Донбасі. У цей день також вручатимуть нову премію — "Національна легенда".

У День прапору України, 23 серпня, в географічному центрі країни буде зведено Монумент єдності. У цей день в усіх областях на центральних площах державний прапор України будуть підіймати в небо. Окрім того, 23 серпня у Києві відбудеться перший саміт "Кримської платформи".

Перший саміт перших леді та джентльменів і концерт легенд опери та балету також заплановані на 23 серпня, а готовність захищати незалежність України 24 серпня покаже великий військовий парад. Ще дві події заплановані на 24 серпня — це концерт італійського співака Андреа Бочеллі на НСК "Олімпійський" у Києві та салют. 

Нагадаємо, в центрі Києва три дні триватимуть масштабні фінальні репетиції військового параду до 30-річчя Дня Незалежності України. Підготовка до свята в центрі столиці триватиме три дні - 18, 20 і 22 серпня.

У дні репетицій параду до Дня Незалежності роботодавців, офіси яких розміщені або прилягають до Майдану Незалежності, вулицях Хрещатик, Великій Васильківській і проспекту Перемоги, просять скоротити робочий день для працівників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Макс

8 серпня 2021, 10:30

Фестиваль "Ритмы Ковида"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися