У Києві в День Незалежності України прогнозують затори

Причини пояснив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

На урочисте святкування Дня Незалежності України в Києві очікують безпрецедентну кількість міжнародних гостей найвищого рівня. Про це під час форуму "Україна.30" розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає кореспондент порталу "Коментарі".

До столиці з 22 до 24 серпня прибуватимуть офіційні делегації глав іноземних держав, урядів та парламентів, заявив очільник Міністерства закордонних справ України.

"Підозрюю, що ми трохи ускладнимо київський трафік у ці дні кортежами, але Україна того варта. Такої кількості високопоставлених іноземців наша столиця не бачила ніколи в історії", — сказав Кулеба.

За його словами, участь в урочистих заходах до Дня Незалежності України, зокрема у саміті "Кримської платформи", який відбудеться у Києві 23 серпня, вже підтвердили 29 країн та міжнародних організацій.

"Ми знаємо, що ця цифра ще зростатиме. Будуть усі провідні партнери України в Європі та Північної Америки, а також держави з поза меж трансатлантичного регіону", — додав міністр закордонних справ України.  

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів, що у День Незалежності України, який святкуватимуть 24 серпня, на українців чекає не просто великий парад, великий концерт і великий салют. Святкувати українці будуть три дні. Програму заходів офіційно представив глава держави.

Нагадаємо, в центрі Києва три дні пройдуть масштабні фінальні репетиції військового параду до 30-річчя Дня Незалежності України. Підготовка до свята в центрі столиці триватиме три дні - 18, 20 і 22 серпня. У дні репетицій параду до Дня Незалежності роботодавців, офіси яких розміщені або прилягають до Майдану Незалежності, вулицях Хрещатик, Великій Васильківській і проспекту Перемоги, просять скоротити робочий день для працівників.

У Києві в день святкування 30-ї річниці незалежності України 24 серпня на Хрещатику і Майдані Незалежності проведуть урочистий концерт і військовий парад Збройних сил України  з прольотом авіації в складі повітряної колони сил безпеки і оборони, збройних сил країн-партнерів, а також артилерійським салютом на Трухановому острові.

У 2019 і 2020 роках на День Незалежності в Києві військовий парад не проводився. У минулому році президент України Володимир Зеленський заявив, що військова техніка потрібна на Донбасі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під Києвом до річниці Дня Незалежності з'явився рекордний герб України. Тризуб, який видно з вікон літаків, знаходиться неподалік аеропорту Бориспіль. Герб України висіяли понад 406 тисяч насінин. Державний символ 138 метрів у  ширину і більше 245 метрів завдовжки. Його площа становить понад 338,5 квадратних метрів. 8 липня герб гігантських розмірів визнали національним рекордом України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися