У Києві вперше відбудеться саміт перших леді та джентльменів

Подробиці заходу розповіла дружина президента України Олена Зеленська

У Києві напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня, на території "Софії Київської" вперше відбудеться саміт перших леді та джентльменів. Про програму заходів під час форуму "Україна.30" розповіла дружина президента України Олена Зеленська, передає кореспондент порталу "Коментарі".

Київський саміт перших леді та джентльменів — це м’яка сила в новій реальності. "Нова реальність або як її ще називають "нова нормальність" — це саме ті умови, в яких світ існує зараз. Світ, який переживає коронавірусну кризу. Це часи, коли старі інструменти та методи припиняють працювати, а нові ще не знайдені. Ми всі свідки створення нової глобальної системи координат, й ми маємо навчитись в ній існувати", — пояснила мету саміту перших леді Олена Зеленська.

За її словами, дипломатія "м’якої сили" — це зовсім не про політичну владу або економічний вплив, це про культурний діалог, голос громадських діячів на найвищому рівні та гуманітарний вплив.

"Перші леді та джентльмени — це насамперед громадські діячі й варто створити можливості для того, щоб зібрати ці сильні голоси в одному місці. Створити таку платформу, яка може об’єднати ці сили та ці голоси. Так виникла ідея створення саміту перших леді та джентльменів", — розповіла Зеленська.

Головними темами саміту стануть вирішення таких гуманітарних питань, як рівний доступ до медичних послуг та освіти, рівні можливості у сфері культури та розвитку в нових умовах, повідомила перша леді України.

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів, що у День Незалежності України, який святкуватимуть 24 серпня, на українців чекає не просто великий парад, великий концерт і великий салют. Святкувати українці будуть три дні. Програму заходів офіційно представив глава держави.

Нагадаємо, в центрі Києва три дні пройдуть масштабні фінальні репетиції військового параду до 30-річчя Дня Незалежності України. Підготовка до свята в центрі столиці триватиме три дні - 18, 20 і 22 серпня. У дні репетицій параду до Дня Незалежності роботодавців, офіси яких розміщені або прилягають до Майдану Незалежності, вулиць Хрещатик, Великої Васильківської і проспекту Перемоги, просять скоротити робочий день для працівників.

У Києві в день святкування 30-ї річниці незалежності України 24 серпня на Хрещатику і Майдані Незалежності проведуть урочистий концерт і військовий парад Збройних сил України  з прольотом авіації в складі повітряної колони сил безпеки і оборони, збройних сил країн-партнерів, а також артилерійським салютом на Трухановому острові.

У 2019 і 2020 роках на День Незалежності в Києві військовий парад не проводився. У минулому році президент України Володимир Зеленський заявив, що військова техніка потрібна на Донбасі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під Києвом до річниці Дня Незалежності з'явився рекордний герб України. Тризуб, який видно з вікон літаків, знаходиться неподалік аеропорту Бориспіль. Герб України висіяли понад 406 тисяч насінин. Державний символ 138 метрів у  ширину і більше 245 метрів завдовжки. Його площа становить понад 338,5 квадратних метрів. 8 липня герб гігантських розмірів визнали національним рекордом України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися