У поїзді з Києва до Одеси можна буде зафестивалити

Подробиці розповів міністр культури та інформаційної політики

Перший мобільний форум сучасного мистецтва ГогольFest, присвячений 30-річчу Незалежності України, стартує у поїзді з Києва до Одеси. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко анонсував шість рейсів поїздів з Києва до різних міст на найцікавіші культурні події країни. "У арт-потязі можна зустріти нових людей, однодумців, ділитися враженнями і розповідати власні історії. Це простір, де сама подорож вже є ціль. А кінцевий пункт буде її приємним доповненням", — зазначив Ткаченко.

Перший рейс відправиться зі столиці до Одеси 13 серпня. Він присвячений пам’яті художника Олександра Ройтбурда, який пішов з життя 8 серпня. Митця поховають на Єврейському кладовищі в Одесі.

Мета мобільного форуму сучасного мистецтва — об’єднати творчу молодь з усієї України. Рейсом ГогольTRAIN з Києва до Одеси охочі потраплять з мобільного фестивалю у потязі до Одеського кінофестивалю. "Їдьте з фестивалю на фестиваль, такого ви ще точно не робили", — додав міністр культури та інформаційної політики України.

Для мобільних фестивалів у потягах з Києва передбачені три спеціальних вагони. В них обіцяють музично-перформативну та освітню програми. Фестиваль GogolFest народився в Києві, але через десять років виріс і тепер має не одну локацію. Першою був Маріуполь, а тепер кожне місто України може зарядитись енергією сучасного мистецтва. 

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів, що в День Незалежності України, який святкуватимуть 24 серпня, на українців чекає не просто великий парад, великий концерт та великий салют. Святкувати українці будуть три дні. Програму заходів офіційно представив глава держави.

Нагадаємо, в центрі Києва три дні пройдуть масштабні фінальні репетиції військового параду до 30-річчя Дня Незалежності України. Підготовка до свята в центрі столиці триватиме три дні - 18, 20 і 22 серпня. У дні репетицій параду до Дня Незалежності роботодавців, офіси яких розміщені або прилягають до Майдану Незалежності, вулицях Хрещатик, Великій Васильківській і проспекту Перемоги, просять скоротити робочий день для працівників.

Портал "Коментарі" також повідомляв, що під Києвом до річниці Дня Незалежності з'явився рекордний герб України. Тризуб, який видно з вікон літаків, знаходиться неподалік аеропорту Бориспіль. Герб України висіяли з понад 406 тисяч насінин. Державний символ 138 метрів у  ширину і понад 245 метрів завдовжки. Його площа становить більше 338,5 квадратних метрів. 8 липня герб гігантських розмірів визнали національним рекордом України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися