У столиці зростає захворюваність на грип та ГРВІ

У порівнянні з попереднім тижнем, в столиці спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ на більш ніж 55%. Такі дані надали в КМДА.

Повідомляється, що за тиждень на грип та ГРВІ в Києві захворіло 6 444 людини, зараз показник захворюваності становить 127,5, а рівень нижче епідпорогу на 71%. Зростання захворюваності відбулося за рахунок як дорослого, так і дитячого населення. Так, дітей захворіло - 2797 (зростання на 43,1%), дорослих - 3647 осіб (зростання на 66,2%). У структурі захворюваності діти складають 43,3%, а на попередньому тижні - 47,1%. З них 36,6% - діти шкільного віку.

За 35-й тиждень до медичних установ з грипом і ГРВІ було госпіталізовано 346 осіб, серед них 78 дітей.

Відзначимо, що в осінній період на тлі прохолодної та сирої погоди захворюваність на грип та ГРВІ суттєво зросте, а у 2021 році до звичних вірусів приєднався ще й COVID-19, тому варто берегти та зміцнювати свою імунну систему.

Нагадаємо, що в одній зі столичних гімназій зафіксували масове отруєння дітей. Школярів відправили додому з температурою і нудотою. Згодом в однієї учениці виявили норовірус. У столичній гімназії інцидент поки не коментують.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що глава столичної Держпродспоживслужби Олег Рубан розповів, що в Києві поки не збираються вводити жорстких карантинних обмежень, оскільки ситуація з COVID-19 залишається контрольованою. Локдаун почнеться, коли столиця України потрапляє в жовту або червону зону карантину через стрімке зростання нових випадків захворюваності.

Читайте также