Коли в Києві введуть новий локдаун: влада дала відповідь

У мережі почала поширюватися інформація про введення в Києві нового локдауна з 15 вересня. Наскільки вона правдива розповів виданню "Сегодня" глава столичної Держпродспоживслужби Олег Рубан.

Влада Києва не збирається вводити жорстких карантинних обмежень, оскільки місто знаходиться в зеленій зоні й ситуація з коронавірусною інфекцією поки знаходиться під контролем.

Олег Рубан зазначив, що локдаун почнеться, коли столиця України потрапляє в жовту або червону зону карантину через стрімке зростання нових випадків захворюваності й госпіталізації COVID-19. Зараз влада розглядає всі варіанти розвитку подій, але з 15 вересня не будуть діяти ніякі нові обмеження і громадський транспорт працюватиме у звичному режимі.

Глава столичної Держпродспоживслужби розповів, що рішення про введення карантину може прийняти тільки наукову рада або Міністерство охорони здоров'я. Обмеження в русі транспорту в Києві можливі в тому випадку, якщо місто опиниться в червоній зоні. Але таких перспектив у столиці немає поки.

Чиновник також підкреслив, що завтра, 6 вересня, в Києві почнуть працювати групи, які контролюватимуть протиепідемічний режим. Фахівці будуть проводити перевірки в навчальних закладах, гуртожитках та інших масових місцях.

Нагадаємо, що в Переяславі та прилеглих селах ввели карантин через скаженого кота, від якого постраждали люди.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в міжнародних аеропортах Києва та Борисполя можна зробити щеплення від коронавірусної інфекції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися