В аеропортах Києва та Борисполя можна зробити щеплення від коронавірусу

На території терміналів запрацювали центри вакцинації

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" запрацював пункт вакцинації від коронавірусу. Про це повідомили у пресслужбі бориспільського аеропорту, передають "Коментарі".

Зробити щеплення від COVID-19 в міжнародному аеропорті "Бориспіль" можна з 9 серпня. Кілька днів тому центр вакцинації від коронавірусу відкрили й у міжнародному аеропорті "Київ" (Жуляни).

У міжнародному аеропорті "Бориспіль" центр вакцинації працює у приміщенні терміналу D на першому поверсі. Графік роботи — щоденно з 9:00 до 15:00. Зробити щеплення від коронавірусу в аеропорті "Київ" можуть усі охочі українці, які вилітають зі столиці чи прибувають з-за кордону. Щеплення роблять в терміналі "А". Тут також відразу можна отримати довідку 063-о.

У міжнародних аеропортах "Київ" та "Бориспіль" щеплення від коронавірусу роблять вакцинами CoronoVac та Pfizer. Вакцинація безкоштовна й відбувається без попереднього запису у форматі "живої" черги. Для того, щоб вакцинуватися від COVID-19, українцям потрібні паспорт громадянина України або його копія, ідентифікаційний код та мобільний телефон.

Триває кампанія з вакцинації від коронавірусу у Києві. На п’ятому етапі вакцинації у столиці можуть щепитися всі охочі віком від 18 років. Для цього киянам потрібно зареєструватися через сервіс Helsi.me. У Києві для щеплення від COVID-19 є у наявності такі вакцини як CoronoVac і Moderna.

З 22 липня у Києві вакцинуватися можна в Центрі вакцинації, що працює на базі МВЦ, а з 23 липня — в усіх столичних пунктах щеплень, які працюють на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Нагадаємо, у Києві зафіксували нові випадки зараження штамом коронавірусу "Дельта". За даними Департаменту охорони здоров'я Києва, шість нових випадків COVID-19 штаму "Дельта" під час тестування виявили в Олександрівській лікарні столиці. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві посилено готуються до нової хвилі COVID-19, зокрема — через розповсюдження в Україні штаму "Дельта". Зараз у столиці хворих на коронавірус приймають 15 опорних лікарень, а влада Києва намагається забезпечити медичні заклади для хворих на коронавірус усім необхідним. 

Киян закликають не зволікати зі щепленням від COVID-19. Наразі у Києві відкриті 113 центрів вакцинації, працюють 53 мобільні бригади та вистачає вакцин. Крім того, у Києві готують додатково ще п’ять лікарень, які зможуть прийняти хворих на COVID-19 за необхідності. У столиці індійський штам "Дельта" найбільше вражає дітей і підлітків — саме у цієї категорії населення спостерігається тяжкий перебіг хвороби.  

Крім того, Київ розпочав підготовку до можливого локдауну в разі загострення ситуації з рівнем захворюваності. Нові штами коронавірусу викликають більш важкі форми перебігу хвороби, тому у Києві працюють над збільшенням кількості ліжок у реанімаціях столичних лікарень для хворих на COVID-19.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися