У Києві готуються до чергового локдауну: що відомо

Столиця почала підготовку до третьої хвилі СOVID-19 та посиленого карантину

Київ почав готуватись до третьої хвилі пандемії коронавірусу та можливого локдауну в разі загострення ситуації із рівнем захворюваності. Про це після засідання штабу із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передають "Коментарі".

Нові штами коронавірусу викликають більш важкі форми перебігу хвороби, тому у Києві працюють над питанням збільшення кількості ліжок у реанімаціях столичних лікарень для хворих на СOVID-19, забезпеченням підключення ліжок до кисню та закупкою медикаментів.

Столична влада звернеться до керівників підприємств критичної інфраструктури щодо направлення в КМДА списків працівників, які потребуватимуть спеціальних перепусток на проїзд у громадському транспорті у разі запровадження локдауну.

"Цього разу ми плануємо запровадити електронні перепустки. Таким чином ми персоналізуємо перепустки, щоб ними могли скористатися тільки кияни, які працюють на підприємствах критичної інфраструктури", — повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Про те, що у Києві посилено готуються до нової хвилі COVID-19, зокрема — через розповсюдження в Україні штаму "Дельта" розповіла також заступниця голови КМДА Ганна Старостенко. Зараз у Києві хворих на коронавірус приймають 15 опорних лікарень столиці, а столична влада намагається забезпечити медичні заклади для хворих на коронавірус усім необхідним, щоб підготуватися до нової хвилі пандемії попри те, що Київ є лідером з вакцинації по Україні.

Киян закликають не зволікати зі щепленням від коронавірусу. Наразі у Києві відкриті 113 центрів вакцинації, працюють 53 мобільні бригади та вистачає вакцин. Після засідання штабу з надзвичайних ситуацій у Києві готують додатково ще п’ять лікарень, які зможуть прийняти хворих на COVID-19 у разі необхідності. Окрім того, у столиці індійський штам "Дельта" найбільш вражає дітей та підлітків — саме у цій категорії населення спостерігається тяжкий перебіг хвороби. 

Нагадаємо, у Києві вже зафіксували штам "Дельта", проте цей варіант коронавірусу має складний процес дослідження. У столиці є чотири лабораторії, які можуть встановити наявність індійського штаму коронавірусу. Поки що у Києві, окрім раніше відомих випадків, зараження штамом "Дельта" не зафіксовано.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з опитуванням, 37% мешканців Києва хворіли на коронавірус, 60% — не хворіли. Окрім того, понад половина киян бояться за рідних через пандемію COVID-19



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися