Штам "Дельта": як у Києві готуються до нової хвилі коронавірусу

Чи вистачить столиці лікарень, та кому найбільше загрожує індійський варіант COVID-19

У Києві посилено готуються до нової хвилі COVID-19, зокрема — через розповсюдження в Україні штаму "Дельта". Про це в ефірі ТК "Київ" розповіла заступниця голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Ганна Старостенко, передають "Коментарі".

Зараз у Києві хворих на коронавірус приймають 15 опорних лікарень столиці, зазначила заступниця голови Київської міської державної адміністрації. Столична влада намагається забезпечити медичні заклади для хворих на коронавірус усім необхідним, щоб підготуватися до нової хвилі пандемії попри те, що Київ є лідером з вакцинації по Україні.

"Київ знов побив свій попередній рекорд — за вчора було вакциновано 23,5 тисячі киян. Це найкращий показник й для міста Києва, й для інших регіонів, але розслаблятися нам зовсім непотрібно. Уся країна готовиться, щоб бути максимально готовою до наступної хвилі пандемії. Всесвітня організація з охорони здоров’я вже оголосила про початок нової хвилі пандемії", — сказала Старостенко.

Киян закликають на зволікати зі щепленням від коронавірусу. Наразі у Києві відкриті 113 центрів вакцинації, працюють 53 мобільні бригади та вистачає вакцин, запевнила заступниця голови КМДА.

Після засідання штабу з надзвичайних ситуацій у Києві готують додатково ще п’ять лікарень, які зможуть прийняти хворих на COVID-19 у разі необхідності, сказала Старостенко. Вона повідомила, що у столиці індійський штам "Дельта" найбільш вражає дітей та підлітків, та саме у цій категорії населення спостерігається тяжкий перебіг хвороби. Тому влада столиці закликає вакцинуватися до осені вчителів та освітян.

"Наразі чотири лікарні у місті Києві приймають хворих на коронавірус, одна з них — це дитяча інфекційна лікарня, й там 30% зайнятість ліжок. Це при тому, що ще навесні зайнятість ліжок було на рівні 23%. Ми бачимо, що у дітей наразі спостерігається тяжкий перебіг хвороби", — розповіла Старостенко.

За її словами, у Києві вже зафіксували штам "Дельта", проте цей варіант коронавірусу має складний процес дослідження. У столиці є чотири лабораторії, які можуть встановити наявність індійського штаму коронавірусу, додала заступниця голови Київської міської державної адміністрації. Поки що у Києві, окрім раніше відомих випадків, зараження штамом "Дельта" не зафіксовано, сказала Старостенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з опитуванням, 37% мешканців Києва хворіли на коронавірус, 60% — не хворіли. Окрім того, понад половина киян бояться за рідних через пандемію COVID-19



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися