Нові випадки штаму "Дельта" зафіксували у Києві: подробиці

Чи чекати киянам посилення карантину через коронавірус і коли

У Києві зафіксували нові випадки зараження штамом коронавірусу "Дельта". Про це повідомили у Департаменті охорони здоров'я столиці, передають "Коментарі".

За даними Департаменту охорони здоров'я Києва, шість нових випадків COVID-19 штаму "Дельта" під час тестування виявили в Олександрівській лікарні столиці. У цьому медичному закладі саме для діагностування цього штаму коронавірусу закупили спеціальні реактиви.

З Олександрівської лікарні біоматеріал з виявленим штамом "Дельта" передали для підтвердження в Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України. Люди, в яких виявили новий штам коронавірусу, різного віку — від 21 до 73 років, повідомила керівниця Департаменту охорони здоров’я Києва Валентина Гінзбург.

У Департаменті охорони здоров'я столиці наголосили, що індійський штам коронавірусу "Дельта" має високий рівень заразливості, коротший інкубаційний період та агресивніше протікання хвороби. Киян закликали не зволікати з вакцинацією від коронавірусу та якомога швидше зробити щеплення від COVID-19.

На думку головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, посиленого карантину через розповсюдження агресивного штаму коронавірусу уникнути не вдасться. Вже восени Україна може повернутися до посилених карантинних обмежень та потрапити до "червоної зони".

Крім того, другу дозу вакцини від COVID-19 в Україні отримали лише 4% населення, що дуже незначний показник для колективного імунітету. Загалом в Україні зробили понад 4,7 млн щеплень від коронавірусу.

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін зазначив, що вже майже сто країн звітували, що штам "Дельта" викликає великі та швидкі спалахи пандемії. За офіційними прогнозами, третя хвиля коронавірусу поверне до України найсуворіший карантин.

Нагадаємо, у Києві посилено готуються до нової хвилі COVID-19, зокрема — через розповсюдження в Україні штаму "Дельта". Зараз у столиці хворих на коронавірус приймають 15 опорних лікарень, а влада Києва намагається забезпечити медичні заклади для хворих на коронавірус усім необхідним. Киян закликають не зволікати зі щепленням від COVID-19. Наразі у Києві відкриті 113 центрів вакцинації, працюють 53 мобільні бригади та вистачає вакцин.

Крім того, у Києві готують додатково ще п’ять лікарень, які зможуть прийняти хворих на COVID-19 за необхідності. У столиці індійський штам "Дельта" найбільш вражає дітей і підлітків — саме у цієї категорії населення спостерігається тяжкий перебіг хвороби.  

Нагадаємо, Київ розпочав підготовку до третьої хвилі пандемії коронавірусу та можливого локдауну в разі загострення ситуації із рівнем захворюваності. Нові штами коронавірусу викликають більш важкі форми перебігу хвороби, тому у Києві працюють над питанням збільшення кількості ліжок у реанімаціях столичних лікарень для хворих на СOVID-19, забезпеченням підключення ліжок до кисню та закупкою медикаментів. Столична влада також планує посилити контроль над оформленням і видачею спеціальних перепусток на проїзд у громадському транспорті під час посиленого карантину. У Києві планують запровадити електронні перепустки, а не паперові, як раніше.

У столиці є чотири лабораторії, які можуть встановити наявність індійського штаму коронавірусу. Ще нещодавна у Києві, окрім раніше відомих випадків, зараження штамом "Дельта" не фіксували.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися