У київській школі отруїлися майже двісті дітей: у чому причина

В одній зі столичних гімназій зафіксували масове отруєння дітей. Школярів відправили додому з температурою і нудотою. Згодом в однієї учениці виявили норовірус.

Відомо, що вперше про отруєння дітей повідомили 4 вересня, тоді захворіло приблизно 50 школярів, а зараз отруїлися майже дві сотні. Діти відчули нездужання відразу після уроків, тому повернулися додому з температурою і нудотою, а пізніше їх самопочуття погіршилося. В однієї дівчинки виявили норовірус — кишкову інфекцію, викликану вірусом Норфолк (Норуолк, Norwalk virus), який належить до РНК-мікроорганізмів.

Інші школярі поки не здавали аналізи на наявність цього вірусу в організмі. Діти, які отруїлися діти вчаться у різних класах (з 2 по 5), разом із ними заразилися також деякі батьки.

У столичній гімназії інцидент поки не коментують. Зразки їжі й напоїв Держпродспоживслужба вже зібрала. Результати повинні надійти через кілька днів.

До слова, у Держпродспоживслужбі зазначають, що йдеться про трьох хворих учнів гімназії. Інформацію про 200 хворих там не підтверджують.

Нагадаємо, що дитячий посуд китайського виробництва, який ввозили в Україну, виявився небезпечним. Експерти виявили в ньому компоненти, які можуть завдати шкоду здоров'ю дитини. Як виявилося, в дитячому силіконовому посуді, який привозився для продажу в Україну з Китаю, виявлена міграція летючих органічних компонентів (1,6%).

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що біля Офісу президента України в Києві відкрився ігровий артмайданчик, об'єкти якого створили за мотивами робіт української художниці Марії Примаченко. Її роботи вибрали тому, що вони краще передають національний колорит України, а кожен образ художниці — унікальний і демонструє основну ідею інклюзії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

6 вересня 2021, 14:13

Виктор Ляшко , где ты взялся на нашу голову? Интересно за коронавирус ты все знаешь на перед, а вот здоровую пищу, детям не знаешь где взять, Герпис нет ума вылечить, а за выдуманный ковид, ляпаешь день и ночь. когда таких как ты, Порошенко и многих других брехунов уберут с АРЕНЫ Украины.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися