У Держспоживслужбі Київської області попередили про небезпечний дитячий посуд із Китаю

Продукція була негайно вилучена з обігу

Дитячий посуд китайського виробництва, яку ввозили в Україну, виявився небезпечним. Експерти виявили в ньому компоненти, які можуть завдати шкоди здоров'ю дитини. Про це повідомляється у пресцентрі Держпродспоживслужбі Київської області.

Дане повідомлення в київське облуправління Держпродспоживслужби надійшло через Систему швидкого реагування на харчові продукти та корми (RASFF). Як виявилося, в дитячому силіконовому посуді, який привозився для продажу в Україну з Китаю, виявлена міграція летючих органічних компонентів (1,6%).

Летючі органічні компоненти - це газоподібні хімічні випаровування, які виділяють побутові предмети. Наприклад, фарба або ж мийні засоби. У великій концентрації вони можуть вплинути на якість повітря в приміщенні. Самі викиди складаються з великої кількості хімічних з'єднань. Особливо до наслідку летючих органічних компонентів уразливі діти, оскільки їх внутрішні органи більш активно накопичують забруднювачі.

Держпродспоживслужба попередила операторів ринку про те, що в разі виявлення небезпечних компонентів в складі того чи іншого продукту, його слід відразу знімати з продажу і повідомити про те, що трапилося протягом двох днів.

Нагадаємо, що недавно в Київській області виявили польський сир, в складі якого є небезпечна для здоров'я добавка, що є несанкціонованою в нашій країні. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в популярному шоколадному драже також була виявлена небезпечна добавка. Детальніше читайте в матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися