Прощай, Петрівка: книжковий ринок столиці під загрозою знесення

Активісти заявили про можливе знесення легендарного книжкового ринку "Петрівка"

У той час як комунальники столиці просять вибачення за незручності перед водіями через проведення робіт на Південному мосту, Київ може втратити одну зі своїх знаменитих пам'яток — книжковий ринок "Петрівка". Про це на своїй сторінці в Facebook написав представник ініціативної групи захисників книжкового ринку "Петрівка" Владислав Трубіцин. Він оголосив про те, що ринок планують ліквідувати, а на його місці побудувати торгово-розважальний центр. Про те, що КМДА дала дозвіл на будівництво ТРЦ було відомо ще в 2019 році, однак, судячи з реакції активістів, роботи над проектом останнім часом ведуться прискореними темпами.

"На підставі незаконних рішень міської влади новий власник та адміністрація ринку кулуарним способом прийняли рішення про ліквідацію ринку" Петрівка "до 1 січня 2021", — повідомляє ініціатор боротьби за збереження легендарного місця.

Зазначається, що "в цьому культовому місці, де понад 20 років реалізовувавсякнижковий попит, тепер планують збудувати черговий торгово-розважальний центр" .

У пості повідомляється, що ініціативна група захисників книжкового ринку починає боротьбу за збереження найбільшого в Києві, Україні та Європі книжкового ринку "Петрівка".

Портал "Коментарі" вже повідомляв про протести активістів в Києві - так, жителі Василькова принесли труну під будівлю Верховної Ради, протестуючи проти адміністративної реформи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися