У Києві встановили унікальну скульптуру з переробленого пластику (ФОТО)

Експозиція буде відображати стан забруднення повітря

На території Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") встановили унікальну скульптуру під назвою "Київський кит", зроблену з переробленого пластику. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "ВДНГ".

"Київський кит" — найбільша скульптура з переробного пластику в Україні та перша експозиція, яка з допомогою інтерактивного освітлення буде показувати стан забруднення повітря. Для створення фігури учні 25 столичних шкіл та дорослі кияни зібрали понад тону пластику.

Автор скульптури "Київський кит" Валерій Коршунов відомий соціальними та культурними проєктами Чорнобиля. Серед його робіт — найбільша в Україні діджитал-скульптура "Чорнобильське сяйво" на радіолокаційній станції "Дуга". Скульптурою "Київський кит" хочуть привернути увагу українців до екології, зокрема — до сортування та перероблювання сміття. На фігурі з переробленого пластику встановили інтерактивну підсвітку. Вона підключена до системи моніторингу стану забруднення повітря та води. Окрім того, система враховує кількість опадів, пори року, календарну дату та фази місяця. Через це 12-метрова скульптура кита та її оточення постійно будуть змінюватися візуально.

Скульптуру "Київський кит" встановили біля павільйону №11 "ВДНГ". Раніше на цьому місці, біля павільйону "Дари моря", знаходився муляж "Синього кита", основою якого був справжній 12-метровий скелет найбільшого ссавця планети. Експозиція "Київський кит" стане новим туристичним магнітом Києва та символом відродження екології України, впевнені у "ВДНГ".


Нагадаємо, у Києві відбудеться презентація скульптури "Звуки міста", присвяченої 30-річчю Незалежності України. До 25 вересня планують відкрити такі композиції в семи містах України. В основу кожної скульптури лягли звуки, пов'язані зі спогадами та думками відомих киян: артистів, спортсменів, діячів культури, вчених і підприємців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відкрилась унікальна виставка "Світ велетнів". Тематична виставка фігур казкових персонажів працює в Голосіївському парку. На виставці "Світ велетнів" представлені понад 30 анімаційних фігур висотою у п’ять метрів.

Читайте також, де у Києві можна відвідати виставку сталевих фігур персонажів фантастичних фільмів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися