Плаває кит. На ВДНГ створили екологічний символ міста

Висота скульптури – 12 метрів.

На ВДНГ, в середу, 15 вересня відбулося відкриття нової медіа-скульптури "Київський Кит".  Цей арт-об'єкт має стати новим екологічним символом міста. Про це повідомили на сторінці "Київський Кит" у Facebook.

Висота скульптури – 12 метрів. Вона має металевий каркас, а також облаштована панелями з переробленого пластику.

Її інтерактивне освітлення підключене до "Екосистеми міста з моніторингу стану забруднення повітря та води", що враховує пори року, кількість опадів та змінює від цього забарвлення, показуючи тим самим стан екології в місті.

Пластик для скульптури збирали протягом шести місяців разом з активістами та учнями 25 київських шкіл. Волонтери прибирали сквери, парки, річки Дніпро та Либідь.

Крім того, "Київський Кит" встановив Національний рекорд України в категорії "Вперше – мистецтво" як найбільша скульптура з переробленого пластику.

Автор витвору мистецтва - Валерій Коршунов. Він відомий своїми культурними проєктами в Чорнобилі, серед яких створення мобільного додатку про Чорнобиль з доповненою реальністю, мурал на будівлі ЧАЕС, діджитал-барельєф "Прометей" у Прип'яті та інші.

Як писали "Коментарі", у Києві встановлять пам'ятник борщу. Таким чином київська влада сприятиме популяризації гастротуризму. Ідею запропонував відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися