У музеї Булгакова відкрилась виставка до 80-ї річниці трагедії Бабиного Яру

На виставці розповідають про дві родини, дотичні до сім'ї Булгакових

У вівторок, 28 вересня, у Літературно-меморіальному музеї Міхаїла Булгакова на Андріївському узвозі відкрилась виставка "Дім, що рятує", приурочена до вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру. Сьогодні, 29 вересня виповнюється 80 років з початку масових розстрілів.

На виставці розповідають про дві родини, дотичні до сім'ї Булгакових, що мають звання "Праведник народів світу" Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

Перша – родина Глаголєвих, дев’ять осіб з якої мають звання "Праведники народів світу" і представлені в Меморіальному комплексі історії Голокосту Яд Вашем (Єрусалим).

Друга – родина Лістовнічих-Кончаковських – хазяї дому № 13 на Андріївському узвозі, де булгаковська сім’я винаймала другий поверх. І ця будівля потім стала музеєм.  У родині троє людей мають звання Праведників Бабиного Яру.

Як писали "Коментарі", у Шевченківському районі української столиці на вулиці Олени Теліги невідомі зрубали пам'ятні хрести, які були встановлені на честь розстріляних у Бабиному Яру. Відомо, що на скандальному ділянці забудови за адресою - вулиця Олени Теліги, 25, зрізали пам'ятні хрести, які були встановлені представникам православної церкви ще на початку 2000-х років, там регулярно проводили поминальні служби. Ще тиждень тому хрести були на місці. Нещодавно їх зрізали, забудовник поки не дав відповіді.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися