На Андріївському узвозі в столиці «заговорив» пам'ятник

Пам'ятник Проні Прокопівні та Голохвостому - персонажам кінокомедії "За двома зайцями", розташований в Києві на Андріївському узвозі, є одним з найпопулярніших в місті. І завдяки сучасним технологіям скульптура Проні заговорила. Про це повідомляє видання "Вечірній Київ".

До 60-річчя легендарної кінострічки пам'ятник Проні Прокопівні та Голохвостого зазвучав голосом з оригінальної україномовної версії фільму, яка до 2013-го року вважалася втраченою.

"Сюди приходять закохані й тисячі туристів, вже є навіть легенди про магічні здібності пам'ятника. Щоб вийти заміж, дівчата потирають кільце на руці Проні, а, щоб щастило в житті труть ніс Проні, а ось хлопці, які хочуть знайти наречену, мають потерти жука на піджаку Голохвастова ", - розповіла представниця організатора проекту Інна Тохтарова.

Щоб Проня "ожила", заговоривши своїми знаменитими фразами потрібно доторкнутися саме до цих "щасливим" місць на скульптурі, або натиснути кнопку на інформаційному табло, яке розташоване поруч. Цікаво, що озвучка працює тільки тоді, коли поруч знаходиться людина - відійшли трохи далі, і Проня змовкає.

Скульптура буде інтерактивною до 24 листопада. Хоча організатори проекту кажуть, що в майбутньому, цілком можливо, відгукнеться ще і Свирид Голохвастов. І скульптури здійснювати між собою діалоги про кохання.

Нагадаємо, що жителі Києва запропонували місця для установки майбутнього пам'ятника борщу. Серед найпопулярніших - Житній ринок, Поштова, Контрактова площі, Бессарабка, парк імені Тараса Шевченка, Арка дружби народів.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в Шевченківському районі столиці, недалеко від Софіївської площі, з'явиться пам'ятник співробітникам пожежної охорони.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися