У Києві з'явиться пам'ятник пожежним: яким він буде (ФОТО)

У Шевченківському районі столиці, недалеко від Софіївської площі, з'явиться пам'ятник співробітникам пожежної охорони. Про це повідомляє видання "Киеввласть".

Пам'ятник буде розташований на вул. Володимирська, 13 поруч з Головним управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій в Києві й Державною пожежною частиною №2. Він уже доставлений на місце свого постійного розташування, але поки накритий плівкою й огороджений стрічкою. Навколо нього залишилося тільки облагородити територію і незабаром можна буде офіційно відкривати.

Відомо, що пам'ятник зображує двох пожежників, втомлених після проведеної важкою рятувальної операції. Один з них передає іншому пляшку з водою як символ взаємовиручки та підтримки. Цей пам'ятник присвячений професіоналам своєї справи, які щохвилини готові ризикувати своїм життям, щоб врятувати чиюсь іншу.

picture

Нагадаємо, що в Києві встановлять пам'ятник борщу. Таким чином київська влада сприятиме популяризації гастротуризму. Ідею запропонував відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. Київська влада оголосить відкритий конкурс серед скульпторів, щоб мати кращу ідею скульптури страви.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в столиці вибрали підрядника, який розробить проект реставрації пам'ятника князю Володимиру. У тендері перемогло товариство з обмеженою відповідальністю "СК Архіград". Компанія готова виконати роботи за 1 мільйон 420 тисяч гривень, хоча замовник готовий був заплатити майже 1,5 мільйона гривень.

Читайте також, що в Києві демонтували пам'ятник дружби з Москвою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


юля

17 вересня 2021, 09:16

а у меня другая ассоциация)))) может бутилку все же стоит заменить

Анатолий

17 вересня 2021, 09:13

Памятник Сало

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися