У Києві реставрують пам’ятник князю Володимиру

Відомо, хто з підрядників буде розробляти проєкт ремонтних робіт

У Києві обрали підрядника, який розробить проєкт реставрації пам’ятника князю Володимиру. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію системи державних закупівель Prozorro.

Київський науково-методичний центр (КНМЦ) з охорони, реставрації та використання пам’яток історії, культури і заповідних територій замовив розробку проєкту ремонтних робіт пам’ятника князю Володимиру. У тендері перемогло товариство з обмеженою відповідальністю "СК Архіград". Цей підрядник готовий виконати роботи за 1 мільйон 420 тисяч гривень, хоча замовник готовий був заплатити майже 1,5 мільйона гривень.

Розробити проєкт реконструкції пам’ятника князю Володимиру мають до 20 грудня 2021 року. До цього часу на площі одного гектару підрядник має обстежити територію та пам’ятник, а також провести топографо-геодезичні та інженерно-геологічні роботи. На реставрацію пам’ятника князю Володимиру мерія Києва планує виділити понад 26 мільйонів гривень, а завершити її до 2023 року.

Нагадаємо, у Голосіївському районі Києва демонтували пам'ятний знак дружби Києва і Москви. Він був встановлений на вулиці Маршала Якубовського в сквері у 2001 році. Зараз пам'ятник зберігають у Голосіївській райадміністрації, щоб він став експонатом майбутнього музею тоталітаризму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині судитимуть чоловіка, який знищив історичну пам’ятку. Один із жителів Володарської громади зорав самовільно зайняту земельну ділянку та засіяв її. На цій земельній ділянці був розташований курган. Історична пам’ятка датована III тис. до н.е. – I тис. н.е. Знищений у Київській області курган належить до земель історико-культурного призначення.

Читайте також, що у центрі Києва заклали камінь на місці спорудження скульптури українському письменнику Івану Франку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися