Кличко заклав камінь на місці спорудження скульптури Івану Франку (ФОТО)

Столична влада втілить мрію онука українського письменника

Мер Києва, лідер "УДАРу" Віталій Кличко взяв участь у церемонії закладення каменю в сквері на розі вулиць Липської та Інститутської, де згодом буде споруджена скульптурна композиція українському письменнику Івану Франку. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Київської міської державної адміністрації.

Закладений у сквері в центрі Києва камінь — символічний початок спорудження скульптурної композиції, присвяченої видатному письменнику Івану Франку, сказав під час церемонії мер столиці, лідер "УДАРу" Віталій Кличко. Він зазначив, що скульптура на честь Івана Франка у Києві була мрією його покійного онука Роланда.

"Ми разом працювали над тим, аби її втілити. Міська влада дотримується своїх обіцянок, і сьогодні на цьому місці ми закладаємо камінь. Згодом тут буде встановлена скульптурна композиція Івану Франку", — заявив мер Києва.

Іван Франко написав понад шість тисяч літературних, публіцистичних та наукових творів, нагадав Кличко. Мер столиці наголосив, що внесок Івана Франка в українську культуру є неоціненним.

"Спадок Івана Франка є одним із ключових надбань у становленні української нації. Тому важливо, що ми увіковічнимо Каменяра, віддамо шану його пам’яті і його справі", — сказав Віталій Кличко.

У церемонії закладання каменю взяв участь правнук Івана Франка — Петро Галущак. Він зазначив, що Франко належить не тільки своїй родині, а й всім українцям.

"Невдовзі на цьому місці, у столиці, буде скульптурна композиція. Адже саме тут, у Києві, він одружився зі своєю дружиною. І я дуже задоволений, що маю можливість побачити закладення та освячення каменю і відчути, що тут увіковічнять пам’ять Івана Франка", — сказав Петро Галущак.

Зводити скульптурну композицію українському письменнику буде Міжнародний фонд Івана Франка. Її встановлять на місці демонтованого в рамках декомунізації пам’ятника Мануїльському.

Нагадаємо, у Голосіївському районі Києва демонтували пам'ятний знак дружби Києва і Москви. Він був встановлений на вулиці Маршала Якубовського в сквері у 2001 році. Зараз пам'ятник зберігають у Голосіївській райадміністрації, щоб він став експонатом майбутнього музею тоталітаризму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині судитимуть чоловіка, який знищив історичну пам’ятку. Один із жителів Володарської громади зорав самовільно зайняту земельну ділянку та засіяв її. На цій земельній ділянці був розташований курган. Історична пам’ятка датована III тис. до н.е. – I тис. н.е. Знищений у Київській області курган належить до земель історико-культурного призначення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


путин

10 вересня 2021, 09:46

в ломбард заложил

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися