У Києві відбудеться прем’єра балету «Пікова дама» від Раду Поклітару

«Пікова дама» переосмислиться через призму естетики сучасного танцювального театру

У Києві презентували новий проєкт Академічного театру "Київ Модерн-балет" – балет на 2 дії "Пікова дама" на музику П.І. Чаковського.

За словами директорки Департаменту культури КМДА Яни Барінової, проєкт реалізується за фінансової підтримки Українського культурного фонду та Департаменту культури КМДА. Прем’єра відбудеться на сцені Міжнародного центру культури і мистецтв.

За словами балетмейстера проєкту Раду Поклітару, всесвітньо відомий зразок літературного і музичного мистецтва "Пікова дама" переосмислиться через призму естетики сучасного танцювального театру з використанням найновіших технологій.

Як писали "Коментарі", в Голосіївському районі Києва планують знести єдиний кінотеатр "Загреб", проте досі невідомо, що побудують на цій території потім. Київрада на засіданні 23 вересня проголосувала за знесення кінотеатру "Загреб" "в угоду черговому забудовнику", вважає Трубіцин. Він наголосив, що в Голосіївському районі Києва більш ніж достатньо багатоповерхівок, а такий культурний заклад як комунальний кінотеатр "Загреб" — єдиний.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися