На Бессарабці працюють над зручною організації руху

Бессарабська площа – один із найбільш завантажених транспортних вузлів Києва

Днями в Києві розпочалась реалізація комплексної схеми організації дорожнього руху на Бессарабській площі, вул. Басейній та Крутому узвозі.

За словами заступника голови КМДА Олександра Густєлєва,  наразі там наносять нову розмітку, встановлюють та замінюють дорожні знаки, влаштовують паркувальні кишені та двосторонню велосипедну доріжку на ділянці між бульваром Лесі Українки та вул. Хрещатик.

Зазначається, що Бессарабська площа – один із найбільш завантажених транспортних вузлів Києва, який пропускає близько 25 тисяч автомобілів на добу. Завдяки новому підходу і перерозподілу вуличного простору площа перетвориться на більш зручний і комфортний простір усіх учасників руху.

За його словами, на вулиці Басейній уже влаштовують паркувальні кишені та велосипедну доріжку довжиною 1,5 км.

Як писали "Коментарі, рівень автомобілізації Києва щороку зростає, проте зараз у столиці України цей показник майже вдвічі нижчий за Польщу, де заторів — менше.

 Згідно з останнім дослідження, кожен четвертий киянин має автомобіль, а дев’ять з десяти автовласників полюбляють пересуватися столицею на власному транспорті. У години пік у Києві автівки обганяють й велосипедисти, й пішоходи. Більшість магістралей у столиці у години пік перетворюються ледь не на автостоянки, здебільшого вранці, коли люди їдуть на роботу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися