«За нашу і вашу свободу»: у Києві покажуть фільм про стосунки України та Литви

Зокрема йдеться про схожу долю українців та литовців.

У вівторок, 12 жовтня, у Києві відбудеться перегляд документальної стрічки про дружбу Литви та України "За нашу і вашу свободу". Вона покаже, як переплетені історії обох держав. Зокрема, висвітлять те,  чому литовці першими прийшли на допомогу Україні в буремний 2013 рік.

Ця стрічка є результатом майже семирічної роботи, десятків особистих зустрічей та інтерв’ю у Литві та Україні.

Зокрема йдеться про схожу долю українців та литовців.  

"Іще з часів повстанського спротиву радянській окупації та згодом, обстоюючи право на життя й гідність у таборах ГУЛАГу, українці та литовці сприймали себе як брати — по зброї, за цінностями і, що найважливіше, за спільною метою", — розповіла заступниця генерального директора з розвитку та культурно-просвітницької роботи Національного музею Революції Гідності Ольга Сало.

Як писали "Коментарі", у Театрі драми і комедії, що на Лівобережній в Києві, запустили цікавий проєкт — театральну лабораторію для підлітків. Там вчитимуть, як писати та ставити п’єси. Так, під час осінніх канікул у театрі навчатимуть драматургії дітей віком від 12 до 17 років. Вони створюватимуть п’єси, відвідуватимуть вистави та воркшопи, працюватимуть із театральними фахівцями. Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський заявив, що Департамент культури підтримує подібні проєкти та ініціативи.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися