Названа єдина альтернатива локдауну в Києві

Столична влада впевнена, що уникнути локдауна в Києві можна єдиним способом

Одне з найголовніших питань киян на сьогодні — чи очікувати локдаун в столиці? Заступник голови Київської міської держадміністрації Ганна Старостенко розповіла, які заходи потрібно вжити, щоб уникнути цього.

За словами Старостенко, зараз існує єдина альтернатива локдауну — це вакцинація. Іншої альтернативи на цей час немає. При цьому, весь процес повинен пройти максимально швидко. Ресурсів для нарощування темпів вакцинації досить. Разом з тим кількість пунктів постійно збільшується. Тому кияни можуть зробити щеплення в будь-який зручний для них час і в зручному місці. Серед вакцин є вибір: Coronavac, Pfizer, AstraZenecа.

Також заступник голови КМДА зазначає, що в столиці щодня збільшується кількість хворих коронавірусів. Заповнення ліжок в київських лікарнях становить 44,6%.

"Сьогодні в лікарні потрапляють з важкими формами ковіду саме люди старшого віку, які не зробили жодної дози щеплення", - говорить Ганна Старостенко.

У зв'язку з цим влада все частіше звертається до молоді Києва з проханням вакцинуватися і переконати зробити це своїх рідних і близьких. Вакцинація на цей момент залишається єдиним способом уберегти себе від госпіталізації та серйозних наслідків.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що кияни зможуть безкоштовно перевіритися на рак. Консультації медики надаватимуть тільки два дні. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Києві працює якісна допомога паліативним хворим. До 2018 року паліативна допомога в столиці надавалася в чотирьох установах. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися