На Печерську почнеться реставрація Наводницької башти

Об’єкт є пам’яткою національного значення

У Печерському районі Києва розпочнуть реставрацію пам’ятки національного значення Наводницької башти. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Київської міської ради, передають "Коментарі".

Наводницьку башту збудували для військових потреб у 1833-1839 роках. Ця споруда використовувалася як оборонна казарма для армії. Військову частину тут закрили у 1990-х роках та вежа майже зруйнована.

У Київміськраді проголосували за те, щоб передати земельну ділянку, де розташована Наводницька башта, у постійне користування Національному історико-архітектурному музею "Київська фортеця". Музей має розпочати реставрацію культурного об'єкта.

"Земельна ділянка надається у постійне користування для реставрації пам’ятки національного значення на вулиці Старонаводницькій, 2", — зазначив перед голосуванням депутат Київради від "Європейської солідарності" Володимир Прокопів.

За словами депутата Київської міської ради від партії "УДАР" Михайла Терентьєва, під час реставрації Наводницька башта має перетворитися зі зруйнованої будівлі у сучасний музейний комплекс із творчими майстернями та акустичним залом. Терентьєв повідомив, що торік в будівлі почали ремонт, проте Наводницька башта потребує масштабної реставрації.

Рішення щодо передачі земельної ділянки музею "Київська фортеця" задля реставрації Наводницької башти підтримали 98 депутатів Київради. Площа переданої землі становить понад 0,85 гектара. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Голосіївському районі Києва планують знести єдиний кінотеатр "Загреб", проте досі невідомо, що побудують на цій території потім.

Нагадаємо, комунальне підприємство "Київкінофільм" оголосило тендер на реконструкцію кінотеатру "Київська Русь". Очікувана вартість проєкту становить понад 291 мільйона гривень.

Читайте також, мер Києва Віталій Кличко розповів, коли відкриють кінотеатр "Київ".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися