У столичному музеї на Хеловін запрошують поринути у буддизм

Та взяти участь у квестах "Чудеса та чудовиська"

У столичному музеї Ханенкiв до свята Хелоуін підготували тематичну екскурсію залами мистецтва Азії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів.

У музеї вважають, що Хелоуін — чудова можливість "полоскотати нерви" та дізнатися більше про уявлення потойбічного і жахливого різних культур. Саме для цього організатори підготували тематичну екскурсію залами мистецтва Азії. Цього вікенду вона працюватиме о 15:00.

Спільною для народів Азійського континенту є думка про те, що за певних обставин прекрасне може перетворитися на загрозливе й моторошне, а жахливе — навпаки, стати на службу сил світла. Відвідувачам екскурсії пропонують дізнатися про перевтілення засновника буддизму — принца Сіддгартги Гаутами або Будди Шак'ямуні, де він стикався з духами "якша" й "якшині". З одного боку ці духи — подателі плідності та багатства, але вони ж можуть виявляти себе як обертні-людожери.

Не обійшли увагою також шанованих у буддизмі та індуїзмі жіночих персонажів, які можуть бути страхітливими чаклунками, та водночас — покровительками подвижників та хранительками таємниць шляху до Просвітлення. Екскурсія повідає історію про буддійського ченця, який загинув як жертва наклепу, відродився моторошною потворю, але потім став захисником Благородного вчення.

Варті Хеловіну історії у музеї можуть розповісти пам'ятки не лише з Індії, Тибету й Монголіі, але й з Китаю та Японії, зазначили організатори. Екскурсії проводитиме експерт з історії та мистецтва буддизму Євген Осауленко. Відвідати їх можна 30 та 31 жовтня. Вхід у костюмах до Хеловіуну у музей безкоштовний. Також у музеї можна взяти участь у тематичних квестах "Чудеса та чудовиська".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському зоологічному парку під час гарбузового тижня напередодні Хеловіна проводять показові годування тварин.

Нагадаємо, у Ботанічному саду Києва запрошують на свято Хелловін з деревами-привидами. Цього року організатори обіцяють цікаву програму та вільний вхід. У різнобарвному саді відвідувачів чекатиме осіння виставка хризантем, екологічна барахолка, виставка картин та акустична музика. Для усіх охочих проведуть у купольній оранжереї моторошну екскурсію до тропічного лісу з деревами-привидами. Також у програмі лекції екологічних експертів, смачна їжа та гарячі напої. Окрім того, в Ботанічному саду можна буде власноруч зробити екологічну маску з листя та картону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися