Вчитель із Києва створив «Сад мудрості» на території школи

Вчитель мистецтва зі школи №324 у Солом'янському районі Володимир Ліщук створив у школи садок, який він вирощує вже 25 років.

"Сад Мудрості" є єдиним у столиці садом, створеним на кшталт японських садів. Тут Віктор Лищук зібрав понад 250 видів різних рослин, більша частина з яких записана до лав зникаючих і внесена до Червоної книги України.

На внутрішньому дворі школи, де й розташовується садок, створено особливий мікроклімат: температура тут на кілька градусів вища. Сам автор саду заявив, що досвід у такій справі, як садівництво, він почерпнув під час навчання в Польщі.

У саду виростають ліани, які абсорбують зайву вологу, перешкоджаючи заплісненню стін та зайвому їх нагріванню в дуже сонячні дні. Ліани там їсть різні, можна зустріти і виноград, і плющ, і гліцинію і текому. Також тут висаджені першоцвіти, такі як пролісок, дика примула, морозник і всі вони входять до Червоної книги України. З трав'янистих рослин можна зустріти м'яту, чебрець, мелісу та котівник.

Сам творець саду, Володимир Ліщук, окрім того, що викладає мистецтво у школі, входить ще й до "Всеукраїнської екологічної ліги" (громадська організація), від якої до саду надходять нові насадження. Також ця організація запустила у школі роботу екологічного гуртка у саду.

Раніше ми писали також про те, що на Київщині відкрився новий туристичний маршрут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися