У Торонто встановлять пам’ятник Анні Ярославні

Під час візиту Микола Поворозник запропонував встановити пам’ятник дочці князя Ярослава Мудрого Анні.

У Торонто встановлять пам’ятник дочці князя Ярослава Мудрого Анні Ярославні. Вона була королевою Франції.

Пропозицією висунув  перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, перебуваючи в Торонто. Візит відбувся в рамках відзначення 30-річчя встановлення

 

У рамках візиту з відзначення 30-річчя встановлення побратимських зв’язків між Києвом та Торонто. Микола Поворозник взяв участь у Toronto Global Forum, який проходив у м. Торонто 8-10 листопада.

 Він також взяв участь у відзначенні 65-ліття створення Української Спілки Образотворчих Мистців Канади (Ukrainian Association of Visual Artists of Canada) та ознайомився з роботами канадських художників українського походження.

 

Під час візиту Микола Поворозник запропонував встановити пам’ятник дочці князя Ярослава Мудрого Анні.

"Постать Анни Київської близька для канадців, як і для українців. У свій час Анна Київська започаткувала франко-українські відносини. Наше завдання їх розвивати. Міська влада підтримує проект "Шлях королеви", у рамках якого передбачається встановлення авторських реплік пам’ятника на шляху Анни Київської до Франції та одночасне проведення низки культурно-просвітницьких заходів", – сказав Поворозник.

 

Стало відомо, що український уряд має збудувати пам'ятник українському гетьманові Івану Мазепі у Печерському районі столиці. Про це стало відомо із листа Київської міської ради до Кабінету міністрів, який опублікувало видання "Київ Влада". Відомо, що відповідний указ про будівництво пам'ятника було підписано ще третім президентом України Віктором Ющенком у 2007 році. У листі Київської міської ради йдеться про те, що пам'ятник Мазепі мав бути відкритий до 30-х роковин відновлення Незалежності України.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися