Без правил. У Києві презентують виставку про жіночі емоції

"Мистецтво без правил": у Києві відкрилася виставка, присвячена емоціям і почуттям жінок

У Музеї Києва сьогодні відкрилася виставка молодої художниці Mira, яка має горду та концептуальну назву - "No Rules ART". Сама художниця є кримчанкою, народженою у Керчі. Освіту вона здобувала, відвідуючи заняття художньої школи та художнього училища. З 2007 року Mira мешкає у Києві.

Про своє покликання Mira відгукується з ніжністю та гордістю, проте уточнює, що сферу мистецтва вона для себе закрила через стереотипні думки про те, що митці не досягнуть нічого, не зароблять грошей і взагалі мистецтво не має попит. Протягом багатьох років вона пробувала себе у політиці та бізнесі, а в мистецтво повернулася у 2017 році, після того, як розлучилася з чоловіком. Вже у 2018 році її стараннями було відкрито художню студію, де навчаються малюванню діти та дорослі.

У назві проєкту - "Мистецтво без правил" - закладено всю творчу концепцію авторки. У роботах, представлених на виставці, Mira повністю відкинула всі правила та якусь академічність і наголошує на емоціях і чуттєвості сприйняття. Як вважає сама художниця, саме за допомогою такого мистецтва без правил можна самовиражатися та взаємодіяти зі світом.

Більшість робіт містить у собі образи жінок, а з них беруть свій початок у процесі створення картини.

Mira зазначила, що одна з робіт, якими вона пишається найбільше, є "Погляд ночі", на якій зображено Наомі Кемпбел. Також вона згадує про те, що була народжена у маленькому місті та її великою мрією було перебратися у велике місто, тому у серії полотен зображено Нью-Йорк і багато актрис, яких авторка вважає сексуальними.

Нагадуємо: раніше ми писали про те, що у Києві відбувся фестиваль художників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися