У Києві встановили скульптуру "Дерево допомоги" (ФОТО)

Композицію присвятили боротьбі з насильством

У Києві боротьбі з насильством присвятили мініатюрну скульптуру "Дерево допомоги", яку відкрили в одному зі столичних скверів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Скульптурну композицію встановили у сквері імені Котляревського. Її присвятили старту міжнародної кампанії "16 днів проти насильства", яка триватиме з 25 листопада до 10 грудня. "Дерево допомоги" символізує об’єднання зусиль у боротьбі з насильством, зазначили заступниця мера Києва Марина Хонда. Вона повідомила, що протидію та запобігання насильства у Києва високо оцінили міжнародні організації.

"Київ визнаний Фондом народонаселення як місто, яке найуспішніше в Україні розбудовує систему протидії та запобігання домашньому насильству. Сьогоднішня акція — додаткова можливість звернути увагу на проблему насильства. І сподіваюся, що наша міні-скульптура стане символом відновлення людей, які пережили насильство", — заявила Марина Хонда.

У заході також взяли участь депутатки Київської міської ради Марина Порошенко та Юлія Симуніна, та фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя. Під час презентації скульптури "Дерево допомоги" доповнили "долоньками". Вони символізують подяку тим, хто допомагає у розбудові системи допомоги постраждалим від домашнього та гендерного насильства.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Святошинському районі Києва з'явився мурал, присвячений проблемі домашнього насильства. Серію таких картин вирішила зробити київська фотохудожниця Євгенія Фулен. Вона представила другу роботу проєкту "Народжені з попелу".

Нагадаємо, з початку 2021 року до столичної поліції надійшло понад 17 тисяч звернень щодо домашнього насильства. До Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству звернулися понад 3,5 тисячі постраждалих. За 10 місяців у Києві зафіксували понад 20,5 тисяч звернень стосовно домашнього та гендерного насильства. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися