Том Круз хотів підірвати у Києві міст: що відомо про секрети кінолокацій

Розвиток кіноіндустрії у столиці обговорили на форумі

Київ очолює трійку найпопулярніших міст України, цікавих кіноіндустрії локаціями для зйомок фільмів, зокрема серед іноземних компаній. Про це під час інфраструктурного форуму "Велике будівництво: Авіація. Туризм" розповів засновник агентства локацій Kinopoint Володимир Свеженцев, передають "Коментарі".

За його словами, серед найпопулярніших локацій в Україні, окрім Києва, іноземні компанії обирають для зйомок фільмів Львів, на третьому місці — Одеса.

"За локацією приїжджають заради її краси, якоюсь відомою архітектурою. Економічно прораховують можливості, які вигідні безпосередньо продюсерам. Це своя, можна сказати, приватна сфера, яка оцінює можливості того чи іншого регіону для зйомок кіно", — зазначив експерт.

Засновник агентства локацій Kinopoint Володимир Свеженцев нагадав, як у 2019 році до Києва приїздив відомий американський актор, режисер та продюсер Том Круз. Він шукав цікаві локації для зйомок продовження фільму "Місія неможлива" не тільки в столиці, а й у Львові та Одесі. Однак наступного року стало відомо, що від локацій в Україні відмовилися.

"Ми привозили Тома Круза до Києва кілька років тому. Йому сподобалося. Єдине питання у нього було таке: "Можна я підірву цей міст?" Йому сказали, що можливо це можна буде зробити. У нашій країні добре те, що можна домовлятися. Ось за цим якраз і їдуть, що можна домовитись. Це є великим плюсом", — вважає Свеженцев.

Локацію в міжнародному аеропорту "Бориспіль" у терміналі F, де проходив інфраструктурний форум, також можна орендувати для зйомок фільму чи рекламних роликів, продовжив він. На його думку українські локації є унікальними для проведення зйомок та популяризують Україну у кіноіндустрії на міжнародному рівні.

"Навіть для таких складних зйомок, які проводилися в Маріїнському палаці. За словами організаторів та власників цього об'єкту, вони там усі страждали, але все пройшло успішно. І режисер, і команда задоволені тим, що вони показали таку красу у своєму індійському проєкті. Нещодавно вийшов трейлер цього фільму", — нагадав засновник компанії Kinopoint.

Україні економічно вигідно проведення зйомок закордонними компаніями. Особливо цінними є рекомендації тих іноземних продюсерів, які успішно провели кінозйомки в Україні. Для того, щоб в українських локаціях були зацікавлені всесвітньо відомі продюсери та режисери, необхідно проводити агресивнішу маркетингову кампанію, переконаний експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київ став майданчиком для зйомок фільму від найкасовішого режисера Індії. Обличчям промо-кампанії індійського блокбастеру став Маріїнський палац. У фільмуванні сцени біля Маріїнського палацу взяли участь триста акторів масовки та понад пів сотні танцівників. Прем’єра фільму про історію двох індійських революціонерів та їхні подорожі відбудеться 7 січня 2022 року.

Нагадаємо, наприкінці липня були завершені зйомки останнього блоку українського фільму "Довбуш", режисером якого є Олесь Санін. Локації, вибрані для зйомок фільму, знаходяться в різних куточках Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ЯЯ

26 листопада 2021, 09:48

Тому надо торопится, скоро в Киеве взрывать будет нечего.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися