У Києві створять цифровий туристичний хаб - колекцію віртуальних екскурсій

КМДА планує оцифрувати визначні пам'ятки: іноземці та українці зможуть віртуально подорожувати столицею

Команда КМДА працює над оцифруванням визначних пам'яток Києва для туристичного порталу.

Петро Оленич, заступник голови КМДА, анонсував створення у столиці туристично-культурного хабу. Завдяки новому цифровому інструменту жителі Києва і гості міста зможуть здійснити віртуальні екскурсії наймальовничішими місцями.

На спеціальному порталі користувачі зможуть отримати максимум знань про Київ:

1) здійснити 3D-тур пам'ятками культури;

2) отримати більше інформації про локації для туристів;

3) дізнатись про анонси найближчих подій;

4) розібратись у карті столичного метрополітену;

5) дізнатись місцерозташування туристично-інформаційних центрів;

6) з'ясувати розклад руху міського транспорту

та багато іншого.

Олег Половинко, директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, розповів на сторінці Facebook, що саме планують зробити. Найперше – оцифрують визначні місця, по друге – виведуть портал на перше місце у пошуку за фразою "where to go in Kyiv". Таким чином ресурс стане "магнітом" для іноземців, вважає фахівець.

Звичайно, нагадує Половинко, можна скористатись інструментом Google street view. Але Google дає можливість просто пройтись містом, але не заглибитись у нього чи піднятись над ним – цю можливість надасть саме туристичний хаб КМДА.

На порталі можна буде віртуально прогулятись наступними місцями: Київським зоопарком, станцією метро "Золоті Ворота", печерами лаври, пішохідно-велосипедним мостом, музеями "Золоті Ворота" та Булгакова, парком "Наталка", замком Річарда Левове серце, а також подивитись на панорами Лисої гори, Пейзажної алеї та на інтер’єри внутрішніх приміщень КМДА.

Видання "Коментарі" нагадує, що Київ до листопада 2021 р. отримав більше надходжень від туристичного збору, ніж минулого року, і очікує зростання кількості туристів з Фінляндії - подробиці за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися