Kyiv is Kyiv: берлінська ілюстраторка створила журнал про столицю України

Кароліна Гульшані, берлінська ілюстраторка, розробила та випустила журнал, у якому показано самобутність Києва.

Кароліна Гульшані, яка створила ілюстрований журнал про Київ, є художницею родом з України, яка у 6 років переїхала до Берліна.

Чергова поїздка Кароліни до Києва відбулася 2020 року, коли всі країни Європи перебували в режимі жорсткого локдауну. Саме у цей період вона почерпнула натхнення із культури, нічного життя та людей української столиці, що призвело до створення зина. У розробці журналу їй допомагало ще кілька київських спеціалісток із різних галузей креативної індустрії.

Творці журналу діляться, що про Київ існує безліч кліше та порівнянь з Берліном, тому головною метою їхнього проекту було показати, що Київ має власну сильну ідентичність.

У виданні висвітлюється життя міста, нові заклади, локації, події, еко-бренди, міські ініціативи та особи, які стоять за всім цим.

У першому виданні журналу розміщено 9 різних історій, у тому числі тут показаний магазин з вінілом на Подолі, технокультура, гастрономічний простір на Рейтарській, локальні апсайклінг-бренди, вільний від упереджень та дискримінації простір та інші складові самобутності Києва.

"Київ це Київ" є своєрідною метафорою, яка описує місто, що зростає і розвивається.

Цікавою частиною проекту є той момент, що обкладинка не приклеєна до сторінок: так авторки намагалися донести ідею свободи міста. А нитки, які звисають з журналу, є нагадуванням про те, що кожна людина може додати щось самостійно, довести своє життя і життя міста до ідеалу.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що у Києві відкриється виставка декоративного мистецтва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися