Хто у Києві зможе платити менше за опалення

Для деяких опалення буде за торішнім тарифом

Київська міськрада знизила вартість теплопостачання мешканців багатоквартирних будинків, які не уклали договори про надання комунальних послуг згідно з чинним законодавством.

Так, у Києві налічується 462 будинки, де ще не пройшли зміни на вибір співвласниками договірних моделей щодо кожного виду комунальних послуг. Мешканців цих будинків неможливо швидко перевести на індивідуальні чи колективні договори про надання комусь слуг.

У цих будинках теплопостачання здійснюється на підставі договорів щодо постачання теплової енергії у розмірі від 2099,52 грн до 2381,54 грн з ПДВ залежно від витрат на утримання та ремонт центральних чи індивідуальних теплових пунктів.

У відомстві зазначають, що така вартість теплопостачання є непідйомною для деяких представників за торішнім тарифом.

Як писали "Коментарі", комунальне підприємство "Київтеплоенерго" застосовує до злісних боржників санкції у вигляді нарахування на борги за теплоенергію 3% річних та інфляційних втрат.

За даними підприємства, у Києві частина місцевих жителів свідомо накопичують борги за опалення та гарячу воду. Деякі кияни, зокрема власники житла з площею 100 квадратних метрів і більше, не мають можливості оформити реструктуризацію заборгованості. Такі споживачі мають тривалий термін заборгованості з комунальних послуг.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися