У Києві почали реставрацію Костелу Святого Миколая (ФОТО)

Триває активна фаза відновлення після пожежі

У столиці почали активні роботи з реставрації Костелу Святого Миколая після пожежі. Які роботи вже виконали розповів міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

За його словами, для реставрації Костелу Святого Миколая застосують німецьку технологію дбайливої очистки поверхні крихких елементів декору. "Цю ж технологію використовували для реставрації видатних пам’яток у Німеччині, Франції, Великобританії, Бельгії, США, Канаді, Швейцарії, Португалії, Іспанії. Усі необхідні компоненти очисної суміші виробник передав Костелу Святого Миколая безкоштовно", — розповів Ткаченко.

Міністр повідомив, що на споруді вже розчистили сміття, монтують захисні конструкції вікон та планують найближчим часом почати очищення від наслідків пожежі приміщення. Він також оприлюднив світлини, як триває реконструкція Костелу Святого Миколая. Гроші на це владі надали представники бізнесу та благодійних організацій. Провести реконструкцію планують до кінця січня наступного року.

Нагадаємо, пожежа у Костелі Святого Миколая сталася під час репетиції. За фактом пожежі відкрили кримінальне провадження. Попередньою причиною пожежі вважають коротке замикання в органі. Для встановлення усіх обставин надзвичайної події призначили низку експертиз. Кінцевий висновок експерти мають дати протягом тижня. У Костелі Святого Миколая вогонь пошкодив внутрішнє оздоблення будівлі та зруйнував унікальний орган. На реставрацію храму українські бізнесмени лише за добу зібрали понад 23 мільйонів гривень



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися