Будівля мерії Києва засяяла кримськотатарським орнаментом (ФОТО)

Як виглядає ілюмінація

Будівлю Київської міської державної адміністрації (КМДА) підсвітили кримськотатарським орнаментом "Орьнек" з нагоди включення його до списку нематеріальної культурної спадщини людства. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної мерії.

"Орьнек" вже четвертий елемент культури України, який внесли до Репрезентативного списку ЮНЕСКО нематеріальної культурної спадщини людства. Ця подія сталася сьогодні, 16 грудня. Ілюмінацію на будівлі мерії Києва включили в рамках Меморандуму про співробітництво між Національною комісією України у справах ЮНЕСКО та Асоціацією міст України.

Орнамент "Орьнек" має багато елементів, які активно застосовують у кримськотатарській культурі. Наприклад, ці символи використовують у ткацтві, майоліці, вишивці, гравюрі, настінному розписі та інших ремеслах. З орнаментом "Орьнек" виробляють ювелірні речі та захисні обереги. Орнамент "Орьнек" символізують з побажаннями злагоди у родині та продовженням роду, поваги до старшого покоління та з турботою про сім’ю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві створять комунальну установу Київський міський інформаційно просвітницький центр "Крим — це Україна". У центрі розроблятимуть заходи задля адаптації, а також захисту прав переселенців у Києві. Тут надаватимуть, зокрема, інформаційну підтримку та консультації.

Читайте також, що  в аеропорту "Бориспіль" росіянка намагалася обдурити прикордонників. Жінці заборонили відвідувати Україну через незаконні відвідування окупованого Криму.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися