У Києві відбудеться прем'єра вистави за мотивами кримськотатарських казок

Подробиці про постанову та графік показів

У Києві колорит кримськотатарських традицій та культури поєднали у новій постановці "Легенди Бахчисарая". Про премєру вистави у столиці розповіли у Департаменті культури Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Казка-феєрія "Легенди Бахчисарая" об’єднала однією темою сюжети чотирьох народних кримськотатарських казок — "Заповіт гончара", "Подорожні", "Місто сімдесяти ремесел" та "Ложка солі". У виставі покажуть актуальні історії про любов та зраду, стосунки батьків і дітей, друзів та ворогів.

Прем’єра вистави відбудеться у Театрі юного глядача на Липках. Побачити мудрі істини та кримськотатарські танці можна буде 21, 22 та 26 грудня. Початок вистави о 18:00.

Режисер-постановник казки-феєрії – заслужений артист Криму Ахтем Сеітаблаєв, відомий своїм фільмом про бойові дії у Донецькому аеропорті "Кіборги" та іншими творчими роботами. Композитор – Усеін Бекіров.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві створять комунальну установу Київський міський інформаційно просвітницький центр "Крим — це Україна". У центрі розроблятимуть заходи задля адаптації, а також захисту прав переселенців у Києві. Тут надаватимуть, зокрема, інформаційну підтримку та консультації.

Читайте також, як будівля мерії Києва засяяла кримськотатарським орнаментом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися