За 19,6 млн грн. В Києві «розберуться» з 200 археологічними предметами

На відповідні цілі в Програмі передбачено 19,6 млн грн.

Відповідно до Міської цільової програми "Охорона та збереження культурної спадщини м. Києва на 2022-2024 роки" Департамент охорони культурної спадщини та Центр консервації предметів археології заплановали  протягом 2022-2024 років відреставрувати, законсервувати та передати до музеїв понад 200 археологічних предметів різних категорій.

На відповідні цілі в Програмі передбачено 19,6 млн грн.

У документі також зазначається, що здійснення пам’яткоохоронної діяльності на об’єктах археологічної спадщини м. Києва в останні роки мало несистемний характер, що було зумовлено організаційними недоліками та недостатнім рівнем фінансування.

Наслідком цього стало скорочення кількості повноцінних пам’яткоохоронних заходів на об’єктах археології, зменшення обсягів реставраційно-консерваційних робіт щодо археологічних предметів, тощо.

Дуже важливим є те, що заходи програми на 2022-2024 роки передбачають проведення консервації, реставрації та музеєфікації археологічних предметів м. Києва.

 Як писали "Коментарі", вже 2022 року в українській столиці планують розпочати будівництво Музею Майдану, який не почали зводити за останні вісім років

За її словами, окреме приміщення так і не було створено за кілька років, проте музей знаходиться на заваді створення. Сьогодні "музей" розташований у Виставковому центрі, проте він має бути потужним інформаційним центром. Засуджувалося багато локацій, де можна було розмістити такий музей, вона висловила сподівання, що будівництво розпочнеться вже 2022 року.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися