Статус пам'ятки. Київ розробить документацію на майже 600 об’єктів

Ще на близько 300 об’єктів заплановано здійснити документацію науковими фахівцями КНМ

У 2022-2024 роках Київ планує розробити облікову документацію на майже 600 об’єктів для надання їм статусу пам’ятки. Зокрема, міська цільова програма "Охорона та збереження культурної спадщини м. Києва на 2022-2024 роки" передбачає  розроблення облікової документації на всі об’єкти культурної спадщини, що виявлені на даний час.

Ще на близько 300 об’єктів заплановано здійснити документацію  науковими фахівцями КНМЦ за бюджетні кошти протягом трьох років.

Облікову документацію на близько 270 об’єктів мають розробити із залученням організацій та установ відповідно до вимог Закону України "Про публічні закупівлі". Кінцевим результатом є занесення цих об’єктів до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Як писали "Коментарі", у парку Києва встановили мініатюру втраченої пам'ятки архітектури — копія Будинку Крістера.

Відкриття зменшеної копії Будинку Крістера відбулося сьогодні, 20 грудня. Двоповерховий будинок відомих садівників Крістерів — це цікавий зразок архітектури околиць Києва на Пріорці. Родина садівників наприкінці XIX на початку ХХ століть активно займалася перетворенням столиці в місто-сад.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися