Музей української діаспори у Києві запрошує поринути у казки

Кожна картина експозиції — ціла історія

У Києві в Музеї української діаспори до кінця січня триватиме виставка "Казки мандрівниці Емми". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів експозиції.

На виставці представлені близько сорока робіт відомої української художниці та письменниці в діаспорі Емми Андієвської. Мисткиня десятиліттями створює на полотнах власний світ і населяє його куточки вигаданими химерними персонажами. Кожна картина оповита казкою, яка не залишить байдужих ані дітей, ані дорослих, обіцяють організатори експозиції.

Головні постаті творів Емми Андієвської — це батьки і діти, звірі і птахи, квіти і комахи, вітрильники й човни. На її картинах неживі предмети перевтілюються у повноцінних персонажів. Так майстриня створює фантастичний самобутній світ. Виставка працює в Музеї української діаспори щодня, крім понеділка, з 10:00 до 17:15. На експозиції представлені твори з фондів Музею української діаспори та Всеукраїнського благодійного фонду імені Марії Приймаченко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві до Різдва підготували святкову програму — Christmas Jazz Songs. Провести зимові свята у найтеплішій атмосфері киян на гостей столиці запрошують до Національного комплексу "Експоцентр Україна" ("ВДНГ"). Тут на Різдво, 7 січня, відвідувачам обіцяють за допомогою джазової музики відтворити усю широку палітру людських почуттів та "розфарбувати" найсіріший зимовий день.

Нагадаємо, на території "ВДНГ" відкрили святкову зимову оранжерею. До різдвяних свят оранжерею перетворили на магічний скляний будинок. Будівлю та приміщення прикрашають святкові декорації та чарівні герої, а у приміщенні виставкової зали працює теплий бар.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися