У Києві на виставці іронічного гумору вірусні жарти втілені у картинах (ФОТО)

Що цікавого у живописі українського митця

У Музеї Києва продовжили роботу виставки українського художника Юрія Шаповала під назвою "Як справа, так і зліва". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів.

На експозиції можна побачити побутові жарти, які містять потенціал українського мема та мають набагато більше політичного, ніж здається на перший погляд. Головною проблематикою художніх серій Юрія Шаповала є становлення демократії в Україні та процес формування політичної свідомості, зазначають організатори експозиції.

В основі назви виставки полягає діалог на кшталт:

— Як справи?

— Та як! Як справа, так і зліва!

Основний метод митця — іронія, до якої він звертається, зображуючи сюжети з українського повсякдення. У художника також є серія картин з героями діснеївських мультфільмів. Виставка іронічного живопису працюватиме на третьому поверсі Музею Києва до 31 січня. Вартість квитка становить 50 гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві до Різдва підготували святкову програму — Christmas Jazz Songs. Провести зимові свята у найтеплішій атмосфері киян і гостей столиці запрошують до Національного комплексу "Експоцентр Україна" ("ВДНГ"). Тут на Різдво, 7 січня, відвідувачам обіцяють за допомогою джазової музики відтворити усю широку палітру людських почуттів і "розфарбувати" найсіріший зимовий день.

Нагадаємо, на території "ВДНГ" відкрили святкову зимову оранжерею. До різдвяних свят оранжерею перетворили на магічний скляний будинок. Будівлю та приміщення прикрашають святкові декорації та чарівні герої, а у приміщенні виставкової зали працює теплий бар.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися