Оновлений фонтан на Оболонській площі зробили "співаючим" (ВІДЕО)

Фонтан на Оболоні обладнали світловим і музичним супроводом

У Києві з'явилася нова визначна пам'ятка на радість жителям Оболоні. В Оболонському районі столиці, на однойменній площі, запустили новий світломузичний фонтан. Про це повідомили в пресслужбі "Київзеленбуду", передає сайт "Наш Київ".

Перший запуск оновленої споруди пройшов 17 серпня. Кілька десятків людей зібралися, щоб побачити запуск місцевої визначної пам'ятки. Фонтан буде "співаючим" - його обладнали світло музикальним супроводом. Про музичний репертуар в "Київзеленбуді" не повідомили, проте нагадаємо, що для складання плейлиста влада зверталася за допомогою до мешканців міста. Ще минулого року депутати пропонували киянам самим вибрати музику для фонтану.

Нагадаємо, що раніше на Оболонській площі вже був фонтан. Але з плином часу він занепав, його перестали включати, а пізніше прибрали.


Як повідомляв портал "Коментарі", фонтан в парку Партизанської слави отримав національне визнання - його внесли до реєстрів рекордів як найвищий пішохідний відкритий фонтан в Україні. Так, висота фонтану становить понад семи метрів, його водний малюнок складається з 464 форсунок. Вечорами фонтан підсвічується спеціальними світильниками, завдяки яким вода відображає приблизно 16,7 мільйонів відтінків. Система є інтерактивною, а це значить, що можна натиснути на кнопку і поміняти сценарій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися