У Києві готуються до Дня соборності: програма заходів

Про низку заходів розповіли у мерії столиці

У Києві до Дня соборності, який відзначається щорічно 22 січня, проведуть меморіальні заходи, а також відбудуться національно-патріотичні проєкти, тематичні виставки та мистецькі акції. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на затверджений план заходів у Київській міській державній адміністрації.

Два дні поспіль, 21 та 22 січня, в усіх районах Києва триватимуть урочистості з нагоди Дня соборності України. У заходах візьмуть участь представники влади та закордонного українства, учасники бойових дій на Донбасі, релігійні та громадські організації, а також науковці та діячі культури.

У Києві в п’ятницю, 21 січня, в Центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка для дітей проведуть годину державності "Нам берегти тебе, Соборну і єдину". У навчальних закладах столиці тривають тематичні уроки, меморіальні та творчі заходи, екскурсії, флешмоби та квести. Напередодні Дня соборності в Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця" проведуть літературно-музичну композиція "Соборна країна навіки єдина!" А у музеї "Становлення української нації" 21 січня відбудеться освітньо-просвітницький захід під назвою "Соборна Україна – моя гідність".

Із 21 січня у столиці у читальній залі Державного архіву Києва відкриється виставка архівних документів "До Дня соборності України". Експозицію можна буде відвідати до 6 лютого.

У День соборності України у Києві відбудуться церемонії урочистого покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському. А на мосту Патона 22 січня громадська спілка "Центр національно-патріотичного виховання" проведе акцію "Живий ланцюг соборності". У цей день столичні релігійні громади проводитимуть молебні за єдність України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області можна поринути у світ крафтового сиру за кількома захопливими гастрономічними туристичними маршрутами. У регіоні можна відвідати кілька дивовижних локацій, де виготовляють найякісніші натуральні сири з козиного та коров’ячого молока. На козиних фермах цікаво подивитись на тваринок, поринути у деталі справи сироварів і скуштувати найсмачніші сири.  А під Києвом відкрили неймовірний парк для зимового відпочинку та розваг. Нова локація розташована у селі Хотянівка у Вишгородському районі Київської області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися