В Києві відкрили конкурс на створення артоб’єкта борщу

Мета створення артоб’єкта – популяризація борщу, як частини української культурної спадщини і маркеру національної ідентичності.

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко разом з Київською міською радою оголосили відкритий конкурс серед професійних митців на створення та встановлення у столиці інноваційного артоб’єкта, присвяченого українському борщу. Про це повідомили в Київраді.

За словами Клопотенка, мета створення артоб’єкта – популяризація борщу, як частини української культурної спадщини і маркеру національної ідентичності.

Подати заявку для участі у конкурсі можна до 28 лютого 2022 року.

Як писали "Коментарі", у Києві встановлять пам'ятник борщу. Таким чином київська влада сприятиме популяризації гастротуризму. Ідею запропонував відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Борщ – традиційний український буряковий суп, який дуже популярний у багатьох кухнях Центральної та Східної Європи. Як батьківщина бурякового борщу, Україна може похвалитися величезною різноманітністю регіональних варіантів супу, практично в кожному районі є свій рецепт.

Різниця між різними видами борщу полягає в основному інгредієнті. Основним інгредієнтом справжнього борщу є буряк. Але це блюдо можна також приготувати з помідорами або капустою в якості основних інгредієнтів.

Український борщ також може бути гарячим або холодним. Гарячий борщ варять на бульйоні зі свинини, яловичини або курки. Зазвичай він містить буряк/помідори/капусту/моркву/картоплю в різних комбінаціях.

Холодний борщ – це часто вегетаріанський борщ (вариться без м’ясного бульйону) і, крім овочів, може містити нарізані круто яйця та різні види кулінарних рослин (петрушку чи кріп).

 

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися