В Києві відкрили конкурс на створення артоб’єкта борщу

Мета створення артоб’єкта – популяризація борщу, як частини української культурної спадщини і маркеру національної ідентичності.

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко разом з Київською міською радою оголосили відкритий конкурс серед професійних митців на створення та встановлення у столиці інноваційного артоб’єкта, присвяченого українському борщу. Про це повідомили в Київраді.

За словами Клопотенка, мета створення артоб’єкта – популяризація борщу, як частини української культурної спадщини і маркеру національної ідентичності.

Подати заявку для участі у конкурсі можна до 28 лютого 2022 року.

Як писали "Коментарі", у Києві встановлять пам'ятник борщу. Таким чином київська влада сприятиме популяризації гастротуризму. Ідею запропонував відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Борщ – традиційний український буряковий суп, який дуже популярний у багатьох кухнях Центральної та Східної Європи. Як батьківщина бурякового борщу, Україна може похвалитися величезною різноманітністю регіональних варіантів супу, практично в кожному районі є свій рецепт.

Різниця між різними видами борщу полягає в основному інгредієнті. Основним інгредієнтом справжнього борщу є буряк. Але це блюдо можна також приготувати з помідорами або капустою в якості основних інгредієнтів.

Український борщ також може бути гарячим або холодним. Гарячий борщ варять на бульйоні зі свинини, яловичини або курки. Зазвичай він містить буряк/помідори/капусту/моркву/картоплю в різних комбінаціях.

Холодний борщ – це часто вегетаріанський борщ (вариться без м’ясного бульйону) і, крім овочів, може містити нарізані круто яйця та різні види кулінарних рослин (петрушку чи кріп).

 

 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися