У костелі Святого Миколая не буде концертного органу

Інвестиційний банкір Сергій Будкін має претензії, як проходить відновлення.

У костелі Святого Миколая встановлять інший орган замість концертного. Він призначений для богослужінь римо-католицької парафії.

Інвестиційний банкір Сергій Будкін, який жертвував кошти на відновлення костелу, невдоволений процесом відновлення костелу. 

"Я дивлюся зараз на фотографії відремонтованого костелу та розумію, що місця для сидінь залу органної музики у ньому більше не передбачається. Я також чую від консерваторських викладачів органу те, що і орган у його попередньому вигляді не відновлюватимуть, оскільки (а) костел Святого Миколая повністю передадуть римо-католицькій церкві, (б) римо-католицька церква вирішить, чи варто ставити орган у костелі і якщо так, то поставить його на хорах і (в) використання костелу як залу органної музики в майбутньому взагалі не передбачається" — пише він.

Як повідомляли "Коментарі", у центральній частині української столиці завершилися протиаварійні роботи у Костелі імені Святого Миколая, розташованого на вулиці Велика Васильківська. Станом на 31 січня 2022 року відновлення костелу, який постраждав від пожежі кілька місяців тому, завершено. Усі роботи сплатили благодійники — вартість відновлення культової споруди становила 21 546 802 гривні.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися