У Київському музеї авіації реставрують унікальний екземпляр літака

У Києві реставрують радянський пасажирський літак ЯК-40, який експонуватимуть в державному музеї

В столиці реставратори взялися за відновлення унікального екземпляра вцілілого радянського літака моделі ЯК-40. Такі пасажирські літаки почали виготовляти в 1966 році. Останній екземпляр випущено в 1981. Всього було виготовлено в Радянському союзі більше тисячі таких моделей. Про це повідомляють на сторінці Державного музею авіації ім. О. К. Антонова в Facebook.

Як-40 вважається першим у світі приміським тримоторним реактивним літаком. У музеї працюють над реставрацією одного з перших літаків, що випущений в 1968 році, й має бортовий номер СССР - 87683.

"Це найстаріший вцілілий екземпляр літака цієї серії. В жовтні музей його отримав і почав реставрацію", - йдеться в дописі.

Восени вже встигли провести підготовчу роботу з відновлення зовнішнього вигляду літака. Також було відремонтовано пошкоджені елементи. Реставратори планують найближчим часом нанести оригінальну ліврею авіакомпанії "Аерофлот". Адже перші пасажирські рейси здійснювала ця компанія.

Наразі тривають реставраційні роботи в салоні Яка-40. Вже оновлено панель приладів. Ще тривають процеси відновлення освітлення в салоні та реставрації внутрішніх панелей.

Як повідомляв портал "Коментарі", піаніно часів Майдану, на якому грав піаніст о той бік барикад, відреставрували. До річниці розстрілів учасників Революції Гідності, його планують виставити в музеї. Тепер це музичний інструмент стане музейним експонатом та залишиться в серцях українців як символ незламності духу. Відреставроване піаніно знову звучить після стількох років мовчання.

Фотографії Олега Каратаева/Facebook



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися