Піаніно з Майдану відреставрували: коли на нього можна буде подивитися

Піаніно - символ Революції Гідності, виставлять в музеї

Музичний інструмент, що стояв на Майдані Незалежності під час Революції Гідності, відреставрували та будуть експонувати в музеї столиці. Мова йде про піаніно з назвою "Україна". Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Два роки фахівці працювали над реставрацією піаніно, після якої воно знову зазвучало. Тестував його Ігор Янчук, реставрував - Олександр Закусило. Розпочав свою роботу над понівеченим музичним інструментом, що став одним із символів Революції Гідності, він в 2019 році.

Тоді піаніно мало пошкоджені клавіші, внутрішні струни були піддані корозії, після боїв інструмент не грав. Завдяки його кропіткій праці унікальний предмет, що має історичну цінність, збережений для наступних поколінь.

Оновлений інструмент розмістять як експонат в одному із музейних закладів з нагоди річниці розстрілів на Інститутській, 20 лютого.

Як повідомляв портал "Коментарі", "Батьківщину-Мати" підсвітять кольорами державного прапора. Найвищий монумент в Україні “Батьківщина-Мати” у п’ятницю, 4 лютого, підсвітять кольорами державного прапора. Про це повідомили в пресслужбі Міністерстві культури на інформаційної політики (МКІП).

Також ми писали, що в прокат драма Олега Сенцова "Носоріг" вийде з 17 лютого. В основі сюжету - життя українців в 90-х роках. Назва фільму однойменна з прізвиськом головного героя, що стає один з кримінальних елементів. Зйомки фільму проводили в 2020 році в трьох великих містах: Кривому Розі, Львові та Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися