Київський вокальний ансамбль переміг на міжнародному фестивалі

Кияни підкорили талантами журі фестивалю "Warsaw Toronto"

Народний художній колектив вокальний ансамбль "Ластівка" Центру дитячої та юнацької творчості Солом'янського району здобув перемогу на міжнародному канадсько-українському фестивалі "Warsaw Toronto". Про це повідомляють на сторінці Департаменту освіти і науки міста Києва в Facebook.

Журі обрало "Ластівку" переможцем фестивалю в номінації "вокальний жанр". Також ансамбль отримав Гран-прі в номінації "вокал". Художній керівник ансамблю: Наталія Ренкова. Готували учасників до конкурсу також: педагог по вокалу - Валентина Юрченко, композитор та аранжувальник - Олександр Лісінчук, хореограф - Юлія Макаревич.

Канадсько-український фестиваль дитячо-юнацької творчості проходить щорічно. Переможців обирають в 12 номінаціях та в шести вікових категоріях. Цьогоріч конкурс в режимі онлайн відбувся 31 січня в Торонто. Учасники надсилали для журі відео з своїми виступами та номерами.

Фестиваль проводиться в партнерстві з канадською онлайн платформою ApplyBoard та за підтримки Київської Державної Академії Декоративно-Прикладного Мистецтва і Дизайну ім. М. Бойчука; туристичного оператора Misto.travel; косметичного бренду New Oils Group.

Як повідомляв портал "Коментарі", столичний музей пропонує пройти квест дітям. Працівники закладу підготували для маленьких киян нелегкі завдання. В процесі гри діти будуть шукати розгадку зашифровану в художніх образах мистецьких творів, а також отримають практичні знання в мистецтві.

Також ми писали, що в Київському музеї авіації реставрують унікальний екземпляр літака, який був випущений в 1968 році. В столиці реставратори взялися за відновлення унікального екземпляра вцілілого радянського літака моделі ЯК-40. У музеї перебуває один з перших літаків, що має бортовий номер СССР - 87683.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися